Autisme

I-AM mindful biedt ook mindfulness trainingen aan (jong) volwassenen met een vorm van Autisme. Ook in deze training leer je om op een praktische manier anders om te gaan met stress en spanningen. Door het beoefenen van mindfulness, is het de bedoeling dat je de aandacht leert richten en focussen op b.v. het lichaam, de ademhaling of op geluiden. Hierdoor leer je negatieve of ongewenste gedachten of lichamelijke gewaarwordingen gemakkelijker los te laten, waardoor je meer rust in je dagelijkse leven kunt gaan ervaren. Deze training geef ik bij voorkeur individueel.

 Voor wie?

Deze specifieke mindfulness trainingen zijn bedoeld voor (jong)volwassenen met een vorm van Autisme, vanaf de leeftijd van 18 jaar en ouder, met als ondergrens een IQ van 85.

Het volgen van een mindfulness training kan helpend zijn als je last hebt van stress/spanningen, somberheids- en angstklachten, als je moeite hebt met het loslaten van gedachten of overgevoelig bent voor prikkels zoals geluid en licht.

 Werkwijze

In een kennismakingsgesprek licht ik de inhoud van de training toe en wordt onder andere de motivatie voor deelname besproken. Dit gesprek is vrijblijvend en geheel kosteloos.

 Wanneer je besluit om deel te nemen aan een mindfulness training volgt een intake gesprek. Hierin wordt verder gesproken over de reden en motivatie voor deelname en wordt er onder andere gekeken of er geen contra indicaties zijn.

 Vervolgens maken we in overleg 9 wekelijkse afspraken van een uur. Het kan zijn dat we gedurende de training erachter komen dat het tempo te snel is en dat sommige meditatieoefeningen meer oefening nodig hebben. Samen kijken we dan naar wat wenselijk, nodig en haalbaar is. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat er meer afspraken nodig zijn dan wel dat er langere periode tussen de afspraken gepland moet worden. Deze training kan in zijn geheel of per afspraak bekostigd worden. Voor meer info hierover neem contact op per mail of telefonisch.